Մաթեմատիկա

1.Գտնել անհայտ բաժանելին:

108:12=9

328:41=8

231:21=11

2.Գտնել անհյատ արտադրիչը:

6 x 12= 72

4 x 11=44

24 x 10=240

3.Գտնել անհայտ բաժանարարը:

140:2=70

420:210=2

630:3=210

4.Արտահայտիր նշված միավորներով:

8կգ =8000 գ

60տ =60000 կգ

12ժ =720 ր

24ր= 1440վ

5.Պարույրն ունի 1460 դրամ: Ամենաշատը քանի՞ պաղպաղակ նա կարող է գնել, եթե մեկ պաղպաղակն արժե 60 դրամ:Այդքան պաղպաղակ գնելուց հետո որքա՞ն դրամ կմնա նրա մոտ:

Լուծում։ 1․ 1460։60=24 մնացորդ 20″

Պատ․՝մնաց 20 դրամ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s